fbpx

На вечерю до Митрополита

На вечерю до Митрополита

Ми об’єднали наші лекції з дегустаціями «Найбагатша київська колекція вина XVIII ст» та «Царство» Пивовара Марка», додали різноманіття київських смаків і отримали абсолютно нову програму, яка відтепер матиме назву «На вечерю до Митрополита».

В програмі:

– Що наповнювало урочисті монастирські трапези у Святій Софії.

– Яку платню на рік отримували Кухмістр Нікіфор, прачка Агаф’я, та інші робітники Будинку Митрополита.

– Втаємничені інгредієнти, які надавали звареним у софійському монастирському господарстві напоям неповторного смаку.

– Історія формування велетенської винної колекції у погребах Софійського монастиря (згідно ревізійних актів 1796 р).

– Секрети зберігання напоїв монастирськими пивоварами, та витоки моди на «аглицкое» пиво в Києві часів Гетьманщини.

– Увімкнувши уяву, ми «пройдемося» умовним київським ринком XVIII ст. з метою придбати спеції, пляшку заморського пива, або водок, та побачити, чи сильно це вдарить по нашій кишені?

Захід проводитиметься у форматі «Education & Gourmet», який поєднує лекцію з екскурсією, та дегустацію напоїв та ласощів.

Партнери дегустації:

Глек • ресторан сучасної київської кухні — ресторан, який знаходиться саме там, де відбувалися події, про які ми будемо говорити — на півдорозі між Софійським собором і Андріївською церквою.

Berryland Cidery — ciders, perry and meads, зроблено з любов’ю до життя, з локальної сировини, на Київщині.

Київське Сухе Варення — відродження традицій легендарного смаколика з Києва.

Місце: Національний заповідник «Софія Київська», Будинок Митрополита.

Початок о 19:00

Вартість: 390 грн.

Кількість учасників обмежена.

Write a Review

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

You can send your enquiry via the form below.

На вечерю до Митрополита