Ми об’єднали наші лекції з дегустаціями «Найбагатша київська колекція вина XVIII ст» та «Царство» Пивовара Марка», додали різноманіття київських смаків і отримали абсолютно нову програму, яка відтепер матиме назву «На вечерю до Митрополита».
В програмі:
– Що наповнювало урочисті монастирські трапези у Святій Софії.
– Яку платню на рік отримували Кухмістр Нікіфор, прачка Агаф’я, та інші робітники Будинку Митрополита.
– Втаємничені інгредієнти, які надавали звареним у софійському монастирському господарстві напоям неповторного смаку.
– Історія формування велетенської винної колекції у погребах Софійського монастиря (згідно ревізійних актів 1796 р).
– Секрети зберігання напоїв монастирськими пивоварами, та витоки моди на «аглицкое» пиво в Києві часів Гетьманщини.
– Увімкнувши уяву, ми «пройдемося» умовним київським ринком XVIII ст. з метою придбати спеції, пляшку заморського пива, або водок, та побачити, чи сильно це вдарить по нашій кишені?
Захід проводитиметься у форматі «Education & Gourmet», який поєднує лекцію з екскурсією, та дегустацію напоїв та ласощів.
Партнери дегустації:
Глек • ресторан сучасної київської кухні — ресторан, який знаходиться саме там, де відбувалися події, про які ми будемо говорити — на півдорозі між Софійським собором і Андріївською церквою.
Berryland Cidery — ciders, perry and meads, зроблено з любов’ю до життя, з локальної сировини, на Київщині.
Київське Сухе Варення — відродження традицій легендарного смаколика з Києва.
Місце: Національний заповідник «Софія Київська», Будинок Митрополита.
Початок о 19:00
Вартість: 390 грн.
Кількість учасників обмежена.
Write a Review